Sporttraining met impact in het werk

Online game in het dagelijks werk

Online game in het dagelijks werk

Online gaming in het dagelijks werk, kan dat werken?
Jazeker! De opdrachten die de medewerkers zichzelf geven om op hun eigen manier een bijdrage aan de organisatieontwikkeling te doen worden IN het dagelijkse werk uitgevoerd. Hierdoor is er geen verlies aan productiviteit of focus op de taken. De online game faciliteert onderlinge communicatie om de energie hoog te houden, in actie te blijven op de gekozen verbeterpunten én het geeft transparant weer waar iedereen mee bezig is.   

       

online game in het dagelijks werk

  

Waarom een online game?

 • Het mooie van de online game is dat medewerkers hun persoonlijk verbeteridee zelf doorontwikkelen van experiment, naar teamverbetering, naar organisatieverandering.
 • De tool ondersteunt onderlinge communicatie, specifiek op het onderwerp dat in de aandacht staat om te veranderen.
 • Directielid, leidinggevende en medewerkers komen in verbinding met elkaar (als deze rollen in de organisatie allemaal meedoen) en ieder draagt bij in zijn eigen rol in de organisatie.
 • De doelen van de directie worden door leidinggevenden vertaald naar thema's om aan te werken en door medewerkers in acties omgezet. Die acties vormen de bron van organisatieverbetering en realisatie van doelen, waarmee de cirkel rond is. Iedereen komt in zijn kracht in organisatieverbetering.
 • De game levert vele overzichten zoals welke acties worden op dit moment uitgevoerd op welke doelen en thema's die door directie en leidinggevenden zijn gekozen. 
 • Medewerkers zien alle acties die worden uitgevoerd door henzelf en de collega's wat goede interactie over activiteiten in de organisatie stimuleert.   

     

Wil je de online game gaan gebruiken in jouw organisatie?
Stuur even een berichtje en we bespreken hoe we deze krachtige en laagdrempelige tool in jouw organisatie zullen introduceren.

  

Business-ballgame

info@business-ballgame.nl

06-41118327

 

ACTIE: Boekpresentatie plus gesigneerd boek €20

Toegang boekpresentatie plus gesigneerd boek voor € 20

Vijf jaar plezier op de route en hard werken aan het verbeteren van de aanpak Steeds Beter Worden. Met als doel: meer plezier en resultaat uit werk door iedereen in een organisatie zijn unieke plek te laten veroveren! Business-ballgame is zover om die kennis en ervaring te delen in het boek dat nog geen definitieve titel heeft. Denk aan: effectiviteit en werkplezier in efficënte organisaties.

Het boek biedt inspiratie, uitdaging en een stappenplan voor veranderen in het werk. Met unieke inzichten uit de sport en veel fotomateriaal uit het honkballen. Deze sport met haar vier honken, pitchers, slagmannen, homeruns en specifieke spelregels laat zien hoe je als individu je eigen unieke plek in het werk kunt veroveren en hoe een organisatie ruimte aan die nieuwe energie, meer werkvreugde en hogere resultaten kan geven.

Draag bij aan de crowd funding actie en reserveer een gesigneerd exemplaar door een kaartje voor de boekpresentatie te kopen. Je ontvangt dan gratis het gesigneerde boek (of we sturen deze toe als je niet naar de boekpresentatie kunt komen).

  

Voornaam:
Achternaam:
Email:*

Presentatie

PRESENTATIE: Verbinden van persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling

    

De omgeving als meest krachtige veranderinstrument

We kunnen weken vergaderen of het een goed idee is om staand te vergaderen. Alle voordelen en nadelen afwegen en twijfelen over de beste manier om consensus te krijgen. We kunnen ook de stoelen uit de vergaderzaal weghalen en het gewoon een keer ervaren met elkaar.

Omgevingsverandering = gedragsverandering

Terwijl we vaak het omgekeerde doen: mensen begeleiden naar anders kijken, andere inzichten verwerven en anders doen in een onveranderde omgeving. Hoe kun je de omgeving optimaal inzetten als veranderinstrument voor verandering? Hoe krijgt de omgeving aantrekkingskracht voor nieuw gedrag?

Van productieproces naar samenwerken

Wat doen we als mensen te laat een vergadering binnenstappen? Afhankelijk van de cultuur helemaal niets tot streng toespreken. Wat doen we als er een fout van 0,007% in het productieproces is opgetreden? Iedereen is alert, de fout en schuldigen worden achterhaald, er wordt alles in het werk gesteld om dit niet nogmaals te laten gebeuren. We zijn in organisaties het productieproces steeds serieuzer gaan nemen en hebben de factor mens laten ondersneeuwen. Door mensgerichte omgevingsveranderingen in te brengen in het dagelijks werk, nemen we de mens weer serieus als creatief en sociaal wezen die de grootste bijdrage aan organisatieontwikkeling kan doen.

Gedrag, systeem en paradigma

Gedrag wordt voor het grootste gedeelte bepaald uit het systeem waarin we ons bevinden. Het systeem wordt bepaald door het paradigma van de mensen die het systeem bedenken en in stand houden. Voor duurzame verandering lijkt ingrijpen op het niveau van paradigma het meest effectief. Start-ups veroveren de wereld vanuit dat nieuwe paradigma. In bestaande organisaties is veranderen complex. De bazen hebben weinig vertrouwen (paradigma) in de medewerkers en daarom zijn er vele controlemaatregelen (systeem) getroffen. De mens in de organisatie past zich daarop aan (gedrag).

Werken is (be)leven

De aanpak van Business-ballgame is gericht op het tegendeel aan de bazen bewijzen door medewerkers:

 • met de aanpak Gamification van werk tot ander gedrag te brengen
 • met de aanpak Steeds Beter Worden hun bijdrage aan organisatieontwikkeling te vergroten
 • met Nieuw Organiseren hun individuele verantwoordelijkheid te laten opeisen.

Drie veranderinstrumenten voor in het dagelijks werk

 • Gamification van werk: voeg een spelregel toe in het werk en de omgeving is meteen veranderd, mensen worden uitgedaagd, nieuw gedrag krijgt een kans, waardevolle ervaringen worden verbeterkansen.     
 • Steeds Beter Worden: iteratief verbeteren vanaf de werkvloer op weg naar optimale aansluiting van persoonlijke ontwikkeling op organisatieontwikkeling. Opnieuw verbinden van mensen op de bedoeling van de organisatie. 
 • Nieuw organiseren: we kúnnen het op de werkvloer ook allemaal zelf regelen. Dat is een proces van varen op hiërarchische verantwoordelijkheid naar individuele verantwoordelijkheid. Bij alles wat je ziet, denkt, voelt en meemaakt jezelf de vraag stellen: kan, wil of moet ik daar iets mee?

   

  

Interesse in een presentatie of workshop over dit onderwerp?

Inleiding

We kunnen weken vergaderen of het een goed idee is om staand te vergaderen. Alle voordelen en nadelen afwegen en twijfelen over de beste manier om consensus te krijgen. We kunnen ook de stoelen uit de vergaderzaal weghalen en het gewoon een keer ervaren met elkaar.

 

Doel

Na afloop van deze workshop heb je inzicht in de kracht van omgevingsverandering als aanjager van gedragsverandering. Je kunt direct aan de slag met de vele tips en je eigen ervaringen die tijdens deze workshop aan bod komen. Beïnvloeden van de omgeving is altijd positief en toepasbaar!


Thema’s

 • Hoe houden we elkaar in organisaties in hetzelfde gedrag?
 • Hoe werkt Gamification van werk?
 • Hoe sluit je persoonlijke ontwikkeling (weer) aan op organisatieontwikkeling?
 • Hoe kan ik als coach / directeur / medewerker / leidinggevende omgevingsverandering in de organisatie versterken?

 

Over de spreker
Han de Regt is vijf jaar geleden zijn zoektocht begonnen naar het antwoord op de vraag hoe het kon dat hij als topsporter brons haalde op het WK roeien (1990) en in het werk niet in de buurt van die prestaties kwam. Zijn voorlopige conclusie is dat het allemaal draait om spelregels, kaders / ruimte en het bijdragen aan elkaars ontwikkeling, zowel op persoonlijk niveau als op organisatieniveau. Dat spel zijn we afgeleerd om te spelen en de tijd lijkt er rijp voor om nieuwe spelregels met elkaar af te spreken. 

Onze producten en diensten

Overzicht van onze producten en diensten

  

Missie van Business-ballgame

Effectiviteit en werkplezier verhogen
in organisaties die opgegroeid zijn met een focus op efficiënte processen
en die nu de onbenutte capaciteit van hun mensen willen ontdekken en inzetten
maar nog niet weten hoe dat helemaal op eigen kracht te bereiken.

         

Is dit ook iets voor jouw werkomgeving / organisatie?

   

Ik wil meteen van start. Wat is de snelste manier?

Koop de set Gamificationkaarten inclusief handleiding en mogelijkheid om ons vragen te stellen om in jouw werk van start te kunnen! 

    

Dit is zeker iets voor onze organisatie. Is het mogelijk om in een presentatie meer te weten te komen over dit actiegerichte verbeterprogramma?

Dat kan zeker! Vraag meer informatie via 'Contact' in de navigatie van de website.

   

Ik wil het graag met mijn team beleven. Kunnen we in een workshop een soort aftrap doen voor een eigen 'sociale innovatie'-programma?

Er zijn workshops van 2 uur tot 8 uur. We bespreken jullie uitdaging vooraf goed door en reken er maar op dat het team direct na de workshop in actie is. Alle fasen hebben we in de workshop al doorlopen en beleefd. 

    

We willen graag een programma van drie maanden met begeleiding. Hoe concreet kunnen we doelstellingen afspreken?

We spreken heel concrete doelstellingen af tot op het niveau van KPI's. Maar, ... de aandacht en controlemechanismen zitten minder bij 'resultaten' en meer bij 'handelingen / in actie zijn'. Want als medewerkers in actie zijn en die acties worden gedurende een ronde steeds concreter en doelgerichter, dan komen er prima resultaten uit.

 

Nou, kan het ook iets innovatiever?

Jazeker! In deze website zit een complete gameomgeving om met ieder zakelijk onderwerp met teams en hele organisaties IN HET DAGELIJKS WERK te innoveren op weg naar meer plezier en effectiviteit in het werk.

   

Nog andere producten en diensten?

Business-ballgame begeleidt topsporters die interessanter willen worden voor het bedrijfsleven. Kijk bij Sportification (item in de navigatie van deze website) en op de website van onze partner www.athletes4business.com

Bordspel
Steeds Beter Worden

Bordspel Steeds Beter Worden

De twaalf stappen van de aanpak Steeds Beter Worden zijn ook in een bordspel te verkrijgen. Door met een team het bordspel te spelen raakt iedereen vertrouwd met de stappen in het proces. 

   

boardgame

  

Van wild idee tot doorgevoerde organisatieverbetering
Met het spelregelboekje plus de tips and trics leren de deelnemers spelenderwijs om een 'wild idee' door en langs alle obstakels van de organisatie te loodsen tot doorgevoerde verandering in de organisatie. Tenminste, als het team het idee voldoende positieve reacties geeft en het op het cruciale moment niet weggestemd wordt.

  

Spelen met de daadwerkelijke uitdagingen van de organisatie
Het bordspel is zo opgezet dat een afdeling van een organisatie het spel speelt met hun actuele bedrijfsuitdagingen. Diverse kansen worden hiermee benut:

 • het gesprek over problemen en uitdagingen van de afdeling en de organisatie wordt doorlopend gevoerd
 • echt vernieuwende ideeën durven genoemd te worden omdat het veranderen in spelvorm wordt gespeeld
 • deelnemers leren elkaar op een andere manier kennen in het spreken over veranderen en bedenken en reageren op ideeën 
 • veel van de verzonnen verbeteringen worden later in het werk daadwerkelijk doorgevoerd (met of zonder de ondersteuning van de online game van Business-ballgame).

   

Speel het spel bij de kick-off van een verandertraject
Door het hoge realiteitsgehalte van de game kan dit bordspel een prima spelelement zijn bij de aftrap van een project of veranderslag in de organisatie.

  

Bestel nu het bordspel
Ontdek met dit bordspel hoe in één uur in ieder bedrijf vernieuwend organiseren ingevoerd kan worden. 

  
Stuur even een berichtje en het bordspel komt jouw kant op voor Eur 39,95 plus Eur 3,95 verzendkosten.

    

Business-ballgame

info@business-ballgame.nl

06-41118327

Miniworkshop
One Rule Game

Miniworkshop One Rule Game

Wil jij met je team beleven hoe je echt in verandering komt?

Doe een één uur durende miniworkshop in een vergaderkamer.

Zet lijf, hart en hoofd met een balspel in beweging.

Compact, creatief, effectief

Doorloop met je team een verandertraject in één uur.

Met belevingen die ook in projecten van maanden naar voren komen.

Hoe? Door een onschuldig ogend balspel als veranderuitdaging op te pakken.

Verbinding, gelijkwaardigheid, besluitvaardigheid

De resultaten van het één uur durende verandertraject met de bal zijn direct zichtbaar:

    

Verbinding: als er veel gelachen en gepraat wordt, en als er veel energie rondgaat in een team dan leidt dat tot verbinding.

    

Gelijkwaardigheid: in het balspel heeft iedereen gelijke kansen en ruimte om zijn bijdrage aan een mooi resultaat te doen.

    

Besluitvaardigheid: het team heeft nieuwe ervaringen opgedaan hoe je kunt omgaan met verschillende meningen en standpunten op weg naar een optimaal resultaat.  

Meer weten, in actie komen?

Business-ballgame

info@business-ballgame.nl

06-41118327

Spreker
Han de Regt

Spreker Han de Regt

Nodig Han de Regt uit voor versnelling van verandering in jouw organisatie.
Uit een voorgesprek volgt de aanvliegroute van een verhaal waarin de toehoorders worden meegenomen. Han de Regt heeft vele rollen in het bedrijfsleven vervuld, was in twee takken van sport Nederlands Kampioen (roeien en baanatletiek), 12 jaar lang topsporter in het roeien (brons WK 1990) en is thans met Business-ballgame succesvol ondersteuner van veranderprocessen in het bedrijfsleven.    

Sport als leerschool

Han zal met verbluffende vergelijkingen laten zien wat we van sport kunnen leren. Hoe kan het dat de spelregels in sport de deelnemers uitdaagt tot topprestaties en de spelregels in het werk ons verlammen? En hoe lukt het de sport om uitdagend te blijven terwijl innovaties in het werk leiden tot steeds meer werkdruk en motivatieproblemen?

Gamification van werk

Gamification van werk is de nieuwste trend in motivatie van medewerkers. Met zijn aanpak heeft Han het recept voor een blijvend hoog energieniveau van mensen in veranderprocessen ontwikkeld. Gamification van werk verlegt de focus van een abstract veranderdoel in de organisatie naar in actie zijn in het veranderproces. De spelregels van Gamification creëren op een deel van het werk een geheel nieuwe context in het dagelijkse werk. 

Steeds Beter Worden

Een topbedrijf ontstaat op de werkvloer. Op de werkvloer zitten de mensen met passie, creatief denkend als het gaat om het servicen van de klant en het willen leveren van mooie producten, om elke dag met een goed gevoel naar huis te kunnen gaan. De meeste veranderprocessen maakt mensen verandermoe. Dan weer een nieuw productieproces, nieuwe administratieve afspraken, meer controles, het is steeds niet meer dan 'anders'. Medewerkers ervaren het steeds minder vaak als 'beter'. Laat mensen zelf aan de basis van verandering staan en ze gaan vliegen! De aanpak Steeds Beter Worden biedt voor directie en management structuur in een verandertraject en voor teamleiders en medewerkers alle ruimte om zelf in vier stappen aan de basis van het verbeteren van de organisatie te staan.

Resultaten bijeenkomst met Han de Regt

Verbazing - Inspiratie - Plannen - Afspraken - Acties

   

Meer weten? Han de Regt uitnodigen?

Business-ballgame

info@business-ballgame.nl

06-41118327

Testteam Gamification, iets voor jou?

Testteam Gamification, iets voor jou?

Wil jij mee voorop lopen in ontwikkelingen op het gebied van de kwaliteit van werken? Met als insteek dat we er nu meteen iets aan kunnen veranderen door de structuur van samenwerken te verbeteren? Geef je dan op voor het testteam Gamification van werk. 

Leer de aanpak Gamification van werk

Ontdek de mogelijkheden van de aanpak met de 52 speelkaarten. Leer de aanpak kennen, verzin per spelregels een paar voorbeelden voor in de werksituatie, hoe kun je iedere kaart inzetten in het werk om daar de energie te laten stromen, wat kan een direct effect in het werk en de werkomgeving zijn? Dit onderdeel wordt uitgevoerd in de e-learning omgeving van deze website.

Start een verandering in je werk met Gamification

Zet de aanpak in werking op je werk. Lukt het om games in het werk met je collega's te starten? Dit deel voer je uit in je eigen organisatie. 

Als je wilt: start een game op in een andere organisatie

Voor de gamedesigners die er geen genoeg van kunnen krijgen bieden we de mogelijkheid om je verder te bekwamen in je nieuwe vak van gamedesigner door in een andere organisatie een game op te starten. Je krijgt dan met een andere cultuur, andere mensen en manier van organiseren te maken. Prima op je vak onder de knie te krijgen.

Meer weten / aanmelden?

Business-ballgame

info@business-ballgame.nl

06-41118327

Gamedesigner worden, iets voor jou?

Jij kunt met Gamification van werk meer plezier en effectiviteit toevoegen

Misschien denk je 'Gamification van werk, spelelementen in het werk toevoegen, is dat iets voor mijn werkomgeving?'. Jazeker, en onderstaand lees je waarom en hoe simpel het is om in het werk meer plezier te ervaren en meer effectiviteit en professionaliteit toe te voegen.

De set speelkaarten van Business-ballgame helpen jou de stappen te zetten waarbij veranderen energie oplevert!  

Koop het kaartspel Gamification van werk

(plaatje kaartspel)

Ga jij jouw volgende verbeteridee nog vertellen?

Of laat je die kans voorbijgaan, omdat je

 • niet nog eens eindeloos wilt vergaderen over een verandering ?
 • als een berg opziet tegen het proberen eens te worden over de veranderroute?
 • het gevoel hebt dat iedere verandering een grote kans op mislukken kent omdat mensen toch niet in actie willen komen?
 • het gevaar van terugval naar de oude situatie veel te groot acht?

Dan is de set speelkaarten van Business-ballgame jouw beste tool voor verandering.

Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden.

Met de speelkaarten van Business-ballgame ga je terug naar de basis van succesvol veranderen

* Leg niet teveel de nadruk op het moeten bereiken van een eindsituatie.

* Begin met mensen in actie te zetten op weg naar verandering.

* Dat is minder bedreigend en zet de focus op hun acties in het hier en nu.

* Volg een set simpele regels

* Maak een game van de verandering 

Gamedesigner, iets voor jou?

Business-ballgame

info@business-ballgame.nl

06-41118327

Sporttraining met impact in het werk

Sporttraining met impact in het werk

Heb je het allemaal wel een keer gezien met die leuke teambuildingsuitjes?

Zie jij dat het effect op beter samenwerken vrij snel weer verloren gaat?

Vraag je je af of er programma's zijn die wel blijvende impact hebben? 

    

Kies de sporttraining van Business-ballgame

Waar wil je met jouw team aan werken? Antwoord op die vraag bepaalt de keuze voor de sport en de manier om die sport te gaan beleven. 

  

Tijdens een teamtraining gaat het niet in de eerste plaats om plezier te hebben tijdens het sporten. Het gaat om het tegenkomen van situaties die zich ook in het werk voordoen. In een aantal stappen worden sportervaringen leermomenten voor in het werk:

   

Voorbereiding

Welke situaties in het werk vragen aandacht op deze trainingsdag?

Trainer bereidt de dag voor zodat deze situaties zich straks in de sportomgeving ook voordoen.

   

Trainingsdag

Op de trainingsdag wordt niet zomaar de sport in een oefening, een training en een wedstijdje beleefd. Enkele kenmerkende aspecten van het verbeterpunt van het team worden in specifieke sportsituaties gegoten. De sportspelregels zijn hieraan ondergeschikt!! 

Het meest krachtige onderdeel van de sporttrainingen zoals Business-ballgame deze begeleidt is de fase waarin de deelnemers wordt gevraagd om na een 'dieptepunt' in de spelbeleving, nieuwe spelregels te maken om een verbetering te ondersteunen.

De groep wordt gevraagd om de situatie te verbeteren door nieuwe spelregels te maken die de groep verder helpen. Ja, ándere spelregels dan de basisregels van de sport! In de sport mag je de regels niet veranderen en in het werk lijken al die vooral impliciete regels ook niet veranderlijk. Er is geen betere oefening dat de sport te gebruiken om de regels toch aan te passen aan wat de groep nodig heeft. Veel plezier en meer impact!     

   

Weer in het werk

Precies dat groepsproces uit de trainingsdag ('wij maken met elkaar de regels') is de kracht die de groep meekrijgt voor in het werk. Ieder veranderproces wordt haalbaar en ieder conflict bespreekbaar als je doorkrijgt dat je met elkaar met positieve spelregels het verschil kunt maken.

Zo wordt de teamdag onvergetelijk vanwege de leermomenten én de oefening om met elkaar in de flow van Steeds Beter Worden te komen.

20140827_173341

Introductietraining Gamification van werk

Introductietraining Gamification van werk

Ervaar wat Gamification van werk kan doen met jouw organisatie!

Theorie: waar hebben we het over?

Welke unieke plek neemt Gamification van werk in ten opzichte van trainen, gamen, sporten, serious gaming, simulatie en andere activiteiten met als doel verbeteren?

Wat zijn de tien belangrijkste elementen van succesvolle Gamification van werk?

Een paar unieke vormen van Gamification om de creativiteit te stimuleren.

Ervaren: spelvorm en prototyping

We duiken de praktijk in met diverse spelvormen om Gamification van werk te ervaren.

Daarna maken de deelnemers in subteams met elkaar een game voor in het werk. Een geweldige game op zich om te oefenen met het stellen van doelen, kiezen van rollen, toevoegen spelregels en het toekennen van punten en beloningen.  

In actie: vertaalslag naar het werk

De introductietraining sluit af met het samenstellen van een game voor in het echte werk. Vooraf hebben de deelnemers concrete uitdagingen in het werk gekozen om te gamificeren. In het tweede uur van de training gamificeren we enkele werkprocessen.

De games kunnen direct na de training op de werkvloer geïntroduceerd worden.  

Meer weten?

Business-ballgame

info@business-ballgame.nl

06-41118327